Tο κακό το βόλι..



• Κυνηγοί εξορμείστε..
• Ορίστε που δεν κρατάν υποσχέσεις οι βουλευτές μας..πριν ακόμα κοιτάξουν τον εαυτό τους ..να αυξήσουν τα εισοδήματά τους μετά απ’τα τόσα έξοδα που είχαν οι ανθρώποι με τις προεκλογικές εκστρατείες κι όλα αυτά..ξεπαραδιαστήκαν..ο γιάννης πίνει αυτό που κερνάει στον εαυτό του ο άνθρωπος..
• Πριν λοιπόν ακόμα κι απ’αυτό, να που η ανεξάρτητη δικαιοσύνη, δικαίωσε τους κυνηγούς και μπορούν άμεσα να εκδράμουν κι ότι απόμεινε ζωντανό, μετά από σεισμούς, καταποντισμούς και φυσικές ή όχι τόσο, καταστροφές, έχουν κάθε δικαίωμα και με την βούλα του εισαγγελέα, της πιο οικείας αρχής του νεοέλληνα, να το ξεπαστρέψουν..
• Αλήθεια ποια είναι η ετυμολογία της λέξης κυνηγός?
• Ηγούνται ή προηγούνται τα σκυλιά ? Ειλικρινά δεν ξέρω..ψάχνω να βρω την λογική του θέματος..κάποτε υπήρχε η επιβίωση, το ένστικτο..τώρα ποιος ο λόγος? Όταν σηκώνει κάποιος το όπλο και σημαδεύει, το ανυποψίαστο, το όμορφο…θυμάμαι μια ταινία, τον Ελαφοκυνηγό, κι ένα υπέροχο ελάφι που είχαν στον στόχο..όταν όμως έγινε το αντίστοιχο και μετατράπηκαν οι ίδιοι σε στόχους, δεν τους άρεσε καθόλου..
• Θα έρθει η εποχή πάνω στη γη, όταν θάχουν τελειώσει όλα και ίσως να έχουν μείνει μερικοί πυρήνες ζωής εδώ κι εκεί, όπου δεν θα υπάρχει διάκριση κι ό,τι κινείται θα χτυπιέται..κοιτάξτε λοιπόν να διδαχτείτε απ’τα ζώα που σκοτώνετε, πως προσπαθούν να ξεφύγουν πριν τα πετύχετε, γιατί ίσως να μην είναι και τόσο μακρυά η ώρα που θα πρέπει να προφυλάξετε τον εαυτό σας..από κάποια αόρατη κάνη που σας έχει στην σέντρα..
• Και τότε θα έχουν επιστρέψει και τα αρχέγονα ένστικτα, πάλι θα υπάρχει λογική στο θέμα..
• Ενώ τώρα..υπάρχουν κι εκείνες οι τραγικές περιπτώσεις όπου πέφτει νεκρός, από λάθος, κάποιος φίλος , κάποιος αδελφός..και τότε αναγκάζονται να θυμηθούν οι ανθρώποι, ότι όλοι είμαστε όργανα της μοίρας, του πεπρωμένου, του θείου, όπως θέλει το ονομάζει ο καθένας.. Και πως ότι κι αν μας συμβαίνει, κάπου στο βάθος της γραμμής, εμείς οι ίδιοι το φέραμε στον εαυτό μας..
• Όμως, είμαστε περίεργο είδος, μα την πίστη μου..εννοείται ότι πρώτιστο αγαθό προς προστασία πάνω σ’αυτό τον πλανήτη είναι ο άνθρωπος..είναι λοιπόν θεμιτό, να σκοτώνεις κάποιον ή κάτι που κάθεται στην ησυχία του, στην ροή της ζωής του, χωρίς να έχει κάποιο πρόβλημα υγείας, απλά γιατί ο άνθρωπος έχει χόμπι..γιατί διασκεδάζει να σκοτώνει που και που ..ή συνέχεια. Οταν όμως κάποιος αποφασίζει ότι θέλει να σκοτώσει τον εαυτό του, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, γιατί ξέρει ότι θα πεθάνει και θέλει να μη πονέσει, γιατί ζούσε αλλιώς κι έμεινε παράλυτος και δεν θέλει να ζήσει έτσι, γιατί δεν του αρέσει απλά η ζωή, τότε έχουμε τεράστιο ηθικό, νομικό , πολιτισμικό κι ότι άλλο..πρόβλημα..δεν έχει δικαίωμα να ορίσει κάποιος μόνος του τον θάνατό του, ίσως γιατί στην ουσία δεν θέλουν να μπορούμε να ορίσουμε και την ζωή μας μόνοι μας.. Εκατό μέτρα κι εκατό σταθμά..δύσκολο πράγμα να βρείς λογική σε όλα..ίσως ανάλογα από πού και πως καρπώνονται καλύτερα οι έμποροι κέρδος απ’το οτιδήποτε? Αυτή είναι η μόνη λογική που είναι αναντίρρητα αποδεκτή απ’τον πολιτισμό μας..πάει μακριά η βαλίτσα..είναι να μη σε βρεί το κακό το βόλι…
ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΓΡΑΨΕ Η ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΙΩΑΝΝΑ..(http://carpediem-ioanna.blogspot.com)

Σχόλια