Αλλοι καιροί, άλλα ήθη..

Η αστυνομία υποβάλει μήνυση στους κοινωνικούς αγώνες.
Η ελληνική αστυνομία - πάντα πρωτοπόρος - εισάγει καινά ήθη και έθιμα..

Από καταβολής ρωμαικής αυτοκρατορίας, από τότε δηλαδή που θεσμοθετήθηκε πρώτη φορά στην ιστορία ο ρόλος του αστυνομικού, δηλαδή σαν το μακρύ χέρι της εξουσίας σε κάθε δρόμο , σε κάθε σπίτι, σε κάθε άνθρωπο, να μη σώσει να δεί άσπρη μέρα κανείς, μέχρι σήμερα που ώς και μαρξιστή αστυνομικό είδαμε στην τηλεόραση να επιδεικνύει τις ‘γνώσεις’ του επί του κοινωνικού κράτους...ποτέ κανείς δεν είχε σκεφτεί ότι η απάντηση στο πρόβλημα των εξεγέρσεων, των διεκδικήσεων, των διαδηλώσεων , των διαδηλωτών και όλων αυτών των έκτροπων και των εκφυλιστικών φαινομένων, είναι η μήνυση.
Μα πως δεν τόχε σκεφτεί κανείς αυτό το πράγμα? Ηταν πολύ εύκολο.. Σε ποιόν είναι τυφλά αφοσιωμένη σύσσωμη η αστυνομία? Σε ποιόν αναφέρεται σαν σε ένα άλλο θεό? Σε ποιόν δεν αντέχει κανείς αστυνομικός να επιδεικνύει κανείς μα κανείς την παραμικρή ασέβεια και απειθαρχεία? Μα στην ανωτέρα αρχή..
Στον εισαγγελέα..
Και στην σύγχρονη ελλάδα, ποιός είναι ο πατέρας όλων μας πιά..μα ο εισαγγελέας..ποτέ άλλοτε δεν είχε τόση γοητεία αυτό το επάγγελμα..το μόνο που είχε μείνει εκτός της σφαίρας του εισαγγελέως ήταν οι κοινωνικές διεκδικήσεις..έ, έφτασε η ώρα να καλυφτεί αυτό το απαίσιο κενό..δεν μπορεί όποιος θέλει να ξεσηκώνεται , να ζητάει ότι του κατέβει στο κεφάλι, να διαδηλώνει, να αναγκάζει τους αστυνομικούς να τον δέρνουν και να μη ζητάει ούτε ένα συγγνώμην..δηλαδή ..πιά ..αυτό καταντάει θράσος..και δεν είχε σκεφτεί κανείς μέχρι τώρα..ούτε οι κοινωνιολόγοι, ούτε οι οικονομολόγοι, ούτε κανείς..ότι η λύση ήταν μπροστά στα μάτια μας..να τους μηνύσουμε..και όχι μόνο..αυτό πρέπει να γενικευτεί..πρέπει να ισχύσει και αναδρομικά..να φτάσει μέχρι την εθνική αντίσταση..να μη μείνει κανένα σημείο, ούτε στην κοινωνική ζωή , ούτε στην οικονομική ζωή, αλλά ούτε στην ιστορία την ίδια, που να μήν καλύπτεται από την πατρική φιγούρα του εισαγγελέα..π.χ. Αυτοί οι αλήτες που δημιούργησαν τα δεκεμβριανά, ας πούμε, αυτοί που αναγκάσαν την τότε χωροφυλακή, να τους πυροβολήσει και όχι μόνο δεν ζητήσαν συγγνώμη, αλλά ούτε την δήλωση μετανοίας που τόσο μεγαλόψυχα οι τότε αρχές προσφέραν , πρέπει να μηνυθούν αναδρομικά..
Και πάλι μεγαλόψυχοι στέκονται.. Άν όλοι αυτοί οι αλήτες, οι συνταξιούχοι, οι ασφαλισμένοι, γενικά η κοινωνία ολόκληρη, οι μανάδες και οι πατεράδες των ίδιων αυτών αστυνομικών που στέκονται με την στολή και τον εξοπλισμό τους όλο, απέναντί τους, σε κάθε διεκδίκηση, άν λοιπόν, ζητήσουν συγγνώμην , και να την εννοούν όμως..να την επαναλαμβάνουν σε όλα τα δελτία ειδήσεων επί πέντε μέρες μετά την παράταιρη συμπεριφορά τους, να φερθούν άσχημα στα παιδιά τους την ώρα της διεκδίκησής τους, τότε ίσως, ίσως, να γλυτώσουν την μήνυση..

Ακούς εκεί να πετάν σκουπίδια στους αστυνομικούς..σα δεν ντρέπεστε..και μόνο το υπονοούμενο είναι προσβλητικό.. Μα γιατί πετάτε σκουπίδια στους αστυνομικούς που ήρθαν να σας δείρουν, καλέ? Βάρβαροι , έ, βάρβαροι..οι αστυνομικοί κάνουν την δουλειά τους..εκτελούν εντολές..και οι εντολές είναι βαράτε..τι να κάνουν κι αυτοί ..να μη βαρέσουν..βαράν και το χαίρονται..γιατί οι αστυνομικοί αγαπούν την δουλειά τους..το είδαμε με τόσες ευκαιρίες..όταν εκπαίδευαν τα αλβανά πως να βαράν ο ένας τον άλλον, πιό δυνατά, πιό δυνατά, τι νομίζετε ότι κάναν? Σεμινάριο βρε κάνανε, απάνω στο πως να βαράς και να ξεφτιλίζεις και πως να κατορθώνεις να στρέφεις τον έναν εναντίον του άλλου και η αστυνομία να βγαίνει λάδι..γι’αυτό και το παίρνανε σε βίντεο..για να τεκμηριώσουν το μάθημα και στην σχολή τους..
Εσείς που βγαίνετε στον δρόμο και ζητάτε πράγματα εξωφρενικά από τους ανωτέρους της αστυνομίας, κάνετε την δουλειά σας? Όχι, δεν είναι αυτή η δουλειά σας. Η δουλειά σας είναι να πάτε να δουλέψετε κι εσείς, να ακολουθήσετε τις εντολές σας, όπως κάνουν κι οι αστυνομικοί, κι όχι να ξεσηκώνεστε στους δρόμους και να πετάτε και σκουπίδια στους ανθρώπους που κάνουν την δουλειά τους. Να ζητήσετε αμέσως συγγνώμην, αμέσως, πάραυτα..κι ας μην είταν αυτοί οι ρουφιανόσποροι οι δημοσιογράφοι που τα βγάζουν όλα στην φόρα, στην μέση, και όχι συγγνώμην..δήλωση μετανοίας έπρεπε να υπογράψετε..ακούς εκεί σκουπίδια να πετάτε στους αστυνομικούς, που ήταν εκεί να σας εμποδίσουν να διαδηλώσετε τα αιτήματά σας, που μου θέλετε και παραπάνω λεφτά, λιγδιάρηδες όλοι, είδατε τίποτα κοινό με τα σκουπίδια και τα ρίχνατε πάνω τους? Με την στολή τους καθαρή σιδερωμένη, με την εξάρτησή της όλη, έτοιμοι να σας κοπανήσουν κι εσείς πετάτε σκουπίδια, βρε σκουπίδια? Στο καλύτερο κομμάτι της κοινωνίας μας, που με τρείς κι εξήντα δέχονται να βαράν όλο τον κόσμο, κι εσείς που δεν βαράτε θέλετε και παραπάνω λεφτά..ζήτησαν αυτοί παραπάνω λεφτά ποτέ? Ποτέ..κάνουν την δουλειά τους με αυταπάρνηση και αυτοθυσία, δέρνουν , βαράν, αναγκάζονται να το παίζουν άγριοι και κακοί , κι όλα αυτά με τρείς κι εξήντα..Και ούτε συγγνώμη δεν ζητάτε..μήνυση βρέ..μήνυση θα σας κάνουν..
Εγώ προτείνω, να γίνουν και αναδρομικά μηνύσεις..να γίνουν μηνύσεις για τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, για τα δεκεμβριανά, όχι, όχι , δεν καταλάβατε καλά..όχι απ’την μεριά των θυμάτων..η αστυνομία θα υποβάλλει μύνυση , γιατί ξεσηκώθηκε ο κόσμος και αναγκάστηκαν κι αυτοί να τους βασανίζουν , να τους σκοτώνουν, να τους στέλνουν στα ξερονήσια..όλοι αυτοί γλύτωσαν την μήνυση? Κακώς..πολύ κακώς..να επιληφθεί ο εισαγγελέας, ο πατέρας όλων μας, και να ισχύσουν αναδρομικά οι μηνύσεις της αστυνομίας, γιατί όλοι αυτοί , από χέρι, όχι μόνο δεν ζητούσαν συγγνώμην αλλά ακόμα χειρότερα, δυσφημίσαν την αστυνομία μας σ’όλο τον κόσμο..

Επι τόπου να γενικευτεί η εισαγγελική παρέμβαση, να μη μείνει κομμάτι και του σήμερα και του χτές που να μην καλύπτεται ποινικά..Είναι η απόλυτη λύση, πρέπει να αποδοθούν και τα εύσημα στην ελληνική αστυνομία που πρώτη αυτή σκέφτηκε πως να ποινικοποιήσει ό,τι έμεινε αποινικοποίητο..Tέλος πάντων. Tων πάντων. Κυριολεκτικά.

Σχόλια

Ο χρήστης highaftos είπε…
άκρως ενδιαφέρουσα η προσέγγισή σου, είναι μιά ..άλλη όψη, όπως "άλλα τα ήθη και τα έθιμα"..κι επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και κανείς δεν θέλει να είναι φτωχός, λεπίδι η γλώσσα σου..