Tο άλλοθι της ..μισής αλήθειας

Μας παραβασάνισε το θέμα της απαγωγής του μεγαλοεφοπλιστή αλλά όλα πήγαν καλά (?) και ησυχάσαμε.
Πήγε η καρδιά μας στη θέση της. Καλά που …αποσύρθηκε η αστυνομία σκεφτήκαμε όλοι.
Εντελώς φυσικό είναι κάθε κανάλι να καυχιέται για την πρωτιά της μετάδοσης της είδησης για το ..αίσιο τέλος, λες κι αυτό έχει καμμιά σημασία..
Αν έχει? Μοναχά αυτό έχει σημασία, και, χωρίς σταγόνα αίμα, για τι πράμα να μιλήσουν για να κροταλίσουν τα μηχανάκια της AGB …

Εν πάσει περιπτώσει ας το φάμε κι αυτό, κι ας πάμε παρακάτω..
Αύξηση της εγκληματικότητας, αλλαγή της μορφής της παρανομίας και των παρανόμων, αλλαγή στον οπλισμό, μειωμένη αστυνόμευση και καταστολή απ’την αστυνομία, μέσα στα διάφορα που μας πλασάρουν καθημερινά μέχρι να τα .. αποστηθίσουμε. Δεν είναι παράξενο που όλοι τα ίδια λένε, αφού όλοι απ’την ίδια μεριά είναι!
Μόνο την μισή αλήθεια μας λένε, όλοι αυτοί οι παραθυρόβιοι, κατά συνθήκη αναλυτές , δημοσιογράφοι, δικηγόροι, εγκληματολόγισες..
Ολοι αυτοί, που μαζί με τους διαχειριστές της εξουσίας αποτελούν τον .. κοινωνικό ιστό αυτής της εξαθλιωμένης κοινωνίας μας.
«Τουλάχιστον μας λένε την μισή αλήθεια» θα σκέφτονταν κάποιος απ’τους εμβρόνητους βομβαρδιζόμενους πολίτες. Λάθος! Ξέρουν καλά ότι η μισή αλήθεια είναι χειρότερη απ’το ψέμα. Γι’αυτό προτάσουν μια ολόκληρη σωματοφυλακή από ψέματα για να καλύψουν την πολύτιμη αλήθεια..
Γι’αυτό, έτσι μας το σερβίρουν!
Γι’αυτό μας πετάνε και καμμιά προφανή αλήθεια.
Η άλλη μισή αλήθεια, αυτή που μας κρύβουν, είναι αυτή που γενεσιουργεί..
Σαν τον ιστό της αράχνης, η φτώχεια καλύπτει όλο και μεγαλύτερες μάζες ανθρώπων. Η ανεργία δεν αφήνει περιθώρια ..αναπνοής. Τα ίδια που μας τσάκιζαν, τώρα μας συνθλίβουν. Τα απλά ‘θέλω’ της νέας γενιάς, επιστρέφονται με την μορφή σφαίρας, δακρυγόνων, χημικών.

Κι απ’την άλλη, ο πλούτος στα χέρια λίγων βγάζει μάτια..
Δίπλα στις αστραφτερές λιμουζίνες τα χαρτόκουτα των αστέγων. Απ’τη μια τα ονειρώδη δωμάτια των ιδιωτικών θεραπευτηρίων κι απ’την άλλη, εφτά νομά σ’ένα δωμά, στην καλύτερη..
Γιατί δεν είναι λίγοι αυτοί που πεθαίνουν στα ράντζα ή στον δρόμο.
Τα καλύτερα πανεπιστήμια του εξωτερικού για τους γόνους λίγων, ο στραγγαλισμός της γνώσης και η αβεβαιότητα του αύριο απ’την άλλη για τους γόνους αυτών, που .. ‘κατούρησαν στο ποτάμι’ .. όλων μας δηλαδή..

Ας το βάλουμε καλά στο μυαλό μας. Ζούμε σε μια απόλυτα ταξική κοινωνία και κουμάντο κάνει αυτός που βρήκε τον τρόπο να επιβληθεί στους άλλους. Με κάθε τρόπο.. θεμιτό ή αθέμιτο..
Δεν μπορεί κάτι νάναι καλό για τον βιομήχανο – εφοπλιστή και ταυτόχρονα για τον εργαζόμενο – εργάτη.
Απ’την αρχή της αρχή της ανθρώπινης ιστορίας οι σχέσεις αυτές, ήταν διαμετρικά αντίθετες.

Οσο λοιπόν οξύνονται οι αντιθέσεις αυτές, τόσο απ’την άλλη θα ανδρώνεται με κάθε τρόπο, η αντίδραση των καταραμένων αυτής της ζωής.. Με κάθε μορφή..
Από διαδηλώσεις, καταλήψεις , μέχρι χτυπήματα τρομοκρατικά , κατά κόσμο επαναστατικά, ή και απαγωγές…
Η ευχή είναι να μη δούμε ανήθικα χτυπήματα στο λαικό κίνημα, γιατί η απάντηση μπορεί να απέχει κι απ’τη φαντασία μας ακόμη! Τόση συσωρευμένη αδικία και οργή υπάρχει!

Σχόλια