Από την πόλη έρχομαι ..και στην κορφή, κανέλλα..

Είχα κι άλλη φορά αισθανθεί ότι με κοροιδεύουν στα ίσα και είχα σταματήσει να παρακολουθώ και τον 'Μάκη', που είναι ο αρχιερέας της κοροιδίας και τους υπόλοιπους..Εβλεπα μόνο την Αγγελική την Νικολούλη, που είναι η γυναίκα ταγμένη σ'αυτό που κάνει και φαίνεται και με την δουλειά της και με το πάθος της και με την σοβαρότητά της..Και δεν φοβάται να δοκιμαστεί και μπορείς να συμμετέχεις στη σελίδα της στο διαδίκτυο, όμορφα, σοβαρά, εξαίρετη..η αγγελική διδάσκει, αλλά, ποιός μπορεί να διδαχθεί? ποιός εννοώ είναι διδάξιμος..κανείς ή, για να μην είμαι ισοπεδωτική, ελάχιστοι..αλλά μέχρι στιγμής κανείς..
Σήμερα, δεν ξέρω ποιός διάολος μ'έβαλε, και έκατσα να δώ τον μάκη..ίσως γιατί είχα πρόβλημα υγείας και αισθανόμουνα ψιλοανάπηρη..και λογικά οδηγήθηκα στο κατάλληλο μέρος..για ανάπηρους..
Κι εκεί που τάχα πάρει στο κρανίο και φώναζα, κατάλαβα ότι δεν φταίει αυτός..εγώ φταίω που συνεχίζω ακόμα κι αυτή την στιγμή να έχω ανοιχτή τη τηλεόραση και να συνεχίζω να βλέπω όλο αυτό τον εμετό..όλη αυτή τη χαβούζα.. Αυτό μου αξίζει φαίνεται, καλά να πάθω..αφού συνεχίζω να ανέχομαι και να βλέπω και δεν πάω να ενωθώ μ'αυτούς που τους βάζουν βόμβες..καλά να πάθω..γιατί δεν γίνεται αλλλιώς..πως να τους ξεριζώσεις όλους αυτούς από κει που βρίσκονται? δεν φεύγουν αυτοί με τίποτα..μόνο με βόμβες..
Δεν μου λές ρε μάκη, τι μας πρόσφερες με την εκπομπή σου σήμερα? τι θέμα είχε? και ποιές είταν οι αποκαλύψεις που έκανες, που τις διαφήμιζες όλη την ώρα από κάτω? μέχρι δύο παρά πέντε από κάτω έγραφε " σε λίγο αποκάλυψη σοκ για τον στυλίστα προαγωγό" η κάπως έτσι...η αποκάλυψη δεν ήρθε ποτέ..ήρθε η ώρα του ναρκισισμού όπου ο ένας έγλειφε τον άλλον πόσο έξυπνοι είναι αυτοί που είναι οι πετυχημένοι, που δεν έπεσαν ποτέ σε παγίδα, που δεν συμβιβάστηκαν, που είναι οι ωραίοι..
Εν τω μεταξύ, στη αρχή, ακούσαμε έναν άνθρωπο να μας λέει την ιστορία του, μετά μιά συνέντευξη μ'έναν κρατούμενο, ιταλό..με επίδειξη των άθλιων ιταλικών του μάκη, χωρίς μετάφραση, χωρίς να μας εξηγήσει γιατί το ακούμε, τι ακούμε, γιατί τα ακούσαμε αυτά , για ποιό σκοπό και ποιό λόγο και που αποσκοπούσαν..
Εκτός απ'την τόνωση του εγωισμού του μάκη και τον αυτοσκοπό του να κάνει εκπομπή, για να πληρωθεί κιόλας..
Μετά μας έλεγε μιά πλάτη μοντέλου πόσες φορές της ζήτησαν να πάει να γ... Αυτά..
Και το αποκορύφωμα? βρέθηκε και ένας πραγματικός άνθρωπος εκεί, κατά τύχη ..κατά πολύ τύχη λέμε, κι είπε κάτι στο τέλος, του τύπου: 'στον βωμό του εύκολου χρήματος θυσιάζονται πολλές αξίες και αναρωτιέμαι πότε θα σταματήσει αυτό" ..την άποψή του είπε ο άνθρωπος, απλά και αληθινά..η μοναδική πρόταση που ακούστηκε εκεί μέσα όλες αυτές τις ώρες χωρίς υποννοούμενα και φτιασιδώματα και αποκρύψεις.. και ποιά ήταν η απάντηση? "πού ζεις φίλε μου? στις Σέρρες? είσαι πολύ μακρυά απ΄την πραγματικότητα"
καλά δεν λέω εγώ ότι εμείς φταίμε?
καλά να πάθουμε ρε, αυτό το φτύσιμο μας αξίζει..
που τους δίνουμε νούμερα, που τους δίνουμε λεφτά, που τους κάναμε αστέρια, που τους ανεχόμαστε..
καλά να πάθουμε ..
που τους αφήνουμε να καταδικάζουν κάποιους από το σώμα μας, απ'το αίμα μας, απ'την αγωνία μας, απ'την τάξη μας, απ'την ψυχή μας, που τους βάζει βόμβες..
γιατί πέστε μου αλήθεια..πόσες φορές δεν το είπατε μέσα σας..ά ρε βόμβες που σας χρειάζονται..
ξετσίπωτοι..
Κι έχουμε και τον μάκη στο διαδίκτυο , να κουσουμάρεται ως blogger δήθεν, που ο θεός να τον κάνει, και πάμε και στη σελίδα του..η μοναδική σελίδα στο διαδίκτυο που δεν μπορείς να συμμετέχεις..ούτε ένα σχόλιο να κάνεις..το πιό εγωιστικό μέρος που υπάρχει στο διαδίκτυο ..δεν υπάρχει άλλο..μόνο του μάκη.. σε όλες τις σελίδες το λιγότερο που μπορεί να κάνει κανείς είναι να σχολιάσει..έλεος..ο μάκης δεν θέλει τα σχόλιά μας, δεν θέλει μέλη, δεν θέλει κανένα μας..μόνο ένα μετρητή για τα κλικ που γίνονται στη σελίδα του, για να τονώνει το εγώ του και να βγάζει τα λεφτάκια του.. κυρίως..τα λεφτάκια του..που δεν είναι καθόλου μα καθόλου ευκαταφρόνητα..μαζί με την προίκα της γερμανίδας..της νέας..γιατί η παλιά του η γυναίκα μεγάλωσε και φυσικά ένας τηλεοπτικός αστέρας δεν μπορεί να μην έχει αντιστοίχου λαμπρότητας γυναίκα..και τέλος πάντων αυτό είναι το τελευταίο που μας ενδιαφέρει..το πρώτο και κυριότερο είναι πως μας έχουν κατσικωθεί στο κεφάλι πολλοί μάκηδες..και δεν ξεκατσικώνονται με τίποτα από μόνοι τους. ..γιατί εξάλλου..καλά δεν περνάνε? γιατί να μοιραστούν τα καλά τους και την εξουσία τους και την δύναμή τους και τις απολαβές τους?..
..είπαμε..
δεν φταίει αυτός ..δεν φταίνε αυτοί..
εμείς φταίμε..

Σχόλια