το είδατε αυτό στα ΜΜΕ?

Embedded Video

Εγώ αυτό το ακούω σήμερα πρώτη φορά και δεν χάνω ειδήσεις. Επεσα πάνω του στο 'the black blog' και θα δείτε την σειρά δημοσίευσης, στο διαδίκτυο βέβαια. Γιατί στα ΜΜΕ ακούω καθημερινά για την εγκληματικότητα που αυξάνεται καθημερινά. Είναι η γραμμή των αφεντικών των δημοσιογράφων και την ακολουθούν πιστά. Δεν ξεφεύγουν πόντο. Αυτό όμως δεν είναι μέσα στη γραμμή. Είναι τελείως εκτός γραμμής. Αυτό αφορά την εγκληματικότητα της εξουσίας. Δεν τους πληρώνει κανένας για να το δημοσιεύσουν αυτό. Ισα ίσα , το αντίθετο. Και μπορεί η κοπέλα που μιλάει να είναι φορτισμένη συναισθηματικά και να λέει και μεγάλες κουβέντες αλλά το γεγονός παραμένει. Και ακόμα πιό μεγάλο είναι το γεγονός ότι δεν ακούστηκε πουθενά ο θάνατος ενός ανθρώπου που εννοείται βρισκόταν κάτω απ'την προστασία του κράτους και θάπρεπε να αποδοθεί όπως ήταν όταν αποσύρθηκε από την κυκλοφορία για να πληρώσει το 'χρέος'. Στην κοινωνία. Στο συντεταγμένο κράτος. Το αυστηρό κράτος, το αδέκαστο κράτος, για τους αδύναμους , για τους άρρωστους μόνο. Γιατί για τους ισχυρούς, δεν τίθεται ζήτημα. Το κράτος είναι ελαστικό. Πολύ ελαστικό. Ιδίως στη μέση.

Οταν μούρχονται όλα στο μυαλό, παθαίνω κρίση, χαλάω τον εαυτό μου, με αρρωσταίνει ο θυμός, η αγανάκτηση, η απογοήτευση, η οργή..και γράφω ..γράφω ..γράφω..

Μετά σκέφτομαι όλα όσα έχω περάσει κι έχω πληρώσει, τους ανθρώπους μου που πλήγωσα, την ζωή μου που χάλασα, τον θάνατο που είναι δίπλα μας κάθε στιγμή και τον νιώθεις από την στιγμή που χάνεται κάποιος δικός σου άνθρωπος , τα λίγα χρόνια που έχουμε να ζήσουμε σ'αυτή τη γή, και πόσοι άνθρωποι χάθηκαν μέσα σ'αυτόν τον αιώνιο και άκαρπο αγώνα μ'αυτούς που πάντα βγαίνουν από πάνω και πέφτω..πέφτω..πέφτω..πως μπορεί κανείς να τα διαχιεριστεί όλα αυτά..ακόμα δεν έχω μάθει τον τρόπο..

Ισως αυτοί να έχουν βρεί τον καλύτερο τρόπο..κι ό,τι θέλει ας γίνει στην τελική..στάχτη και μπούρμπερη..

"ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΟΠΛΙΖΟΝΤΑΙ πεθαίνουν. Όσοι δεν πεθαίνουν είναι θαμμένοι ζωντανοί στις φυλακές, στα αναμορφωτήρια, στα πέτρινα φέρετρα των νέων στεγαστικών προγραμμάτων, στα ασφυκτικά σχολεία, στις κατακαίνουργιες κουζίνες και κρεβατομαρες, τις γεμάτες χαριτωμένα έπιπλα αγορασμένα επι πιστώσει”. (RΑFΦράξια Κόκκινος Στρατός)

(από την προκήρυξη της 'σέχτας των επαναστατών")

Α ρε κατερίνα, κι ας μη σε γνώρισα από κοντά, γνώρισα όμως πολλές κατερίνες , τώρα που πέρασες σε ανώτερη διάσταση, μακάρι κάποια στιγμή να μας ρίξεις και μας καμμιά αχτίδα κουράγιου και φωτός.

ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ:


Τετάρτη, 25 Μάρτιος 2009

Με χειροπέδες στην κηδεία της αδελφής του


Ακόμη ένα “επεισόδιο της κρατικής αναλγησίας”, που δεν λυγίζει ούτε μπροστά στο θάνατο, γράφτηκε χθες στο Κοιμητήριο Κούκος στο Βόλο, όπου έπεσε η αυλαία για την 41χρονη Κατερίνα Γκουλιώνη από το Βόλο, που βρέθηκε νεκρή εν πλώ κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι αυτή τη στιγμή συνθήκες την ώρα της μεταγωγής της από τις Φυλακές του Ελαιώνα Θηβών στις Φυλακές Αλικαρνασσού στην Κρήτη. Συνοδεία πέντα δεσμοφυλάκων από τον Κορυδαλλό, με τις χειροπέδες στα χέρια, η Πολιτεία “επέτρεψε” στον αδερφό της άτυχης Κατερίνας να παραστεί στην κηδεία της αδερφής του, χωρίς έτσι να μπορεί να την αγκαλιάσει, αλλά και να την αποχαιρετίσει για τελευταία φορά, επιτείνοντας το δράμα της οικογένειας, που παραμένει με δεκάδες αναπάντητα ερωτήματα για το θάνατο της 41χρονης.

Ακόμη και οι λυγμοί της μάνας που εκλιπαρούσε να βγάλουν τις χειροπέδες για να αποχαιρετήσει ο αδερφός την αδερφή του, δεν πτόησαν τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ώστε να υπερβούν για καθαρά ανθρωπιστικούς λόγους, το “γράμμα του νόμου”.
Αποσβολωμένοι συγγενείς και φίλοι, ακόμη και οι δύο ιερείς που τέλεσαν την εξόδιο ακολουθία, παρακολουθούσαν “τις διαπραγματεύσεις” με συναισθήματα οργής, αφού το όλο σκηνικό προκάλεσε αλγεινές εντυπώσεις σε όσους παραβρέθηκαν για το τελευταίο αντίο.
Στον αδερφό της θανούσης δεν επετράπη να παραστεί στην ταφή, αφού άρον- άρον συνοδεία των δεσμοφυλάκων του αποχώρησε από το Κοιμητήριο εν μέσω αντιδράσεων, για να επιστρέψει στις Φυλακές Κορυδαλλού.

Πηγή: Ταχυδρόμος Βόλου

το τελευταίο , το καπάκι δηλαδή, το πήρα από τον http://ramirez2007saloniki.blogspot.com/2009/03/blog-post_27.html
Blogged with the Flock Browser

Σχόλια