τώρα θέλουν να βρωμίσουν και τα blogs!



Ρε τι έχουμε πάθει..ανακαλύψαν όλοι το διαδίκτυο ξαφνικά..ανακαλύψαν ότι έχει ψωμί η δουλειά? ανακαλύψαν ότι μπορούν να ικανοποιήσουν τα προσωπικά τους απωθημένα? ότι μπορούν να πάρουν εκδίκηση απ'αυτούς που δεν τους έλαβαν υπ'όψιν? αποτυχημένοι δημοσιογράφοι, δημοσιογραφίσκοι, μάθαν ότι γ...πλακώσαν κι οι γύφτοι που λέει κι ο σοφός μας λαός..επαρμένοι, ψωνισμένοι, ενεργοί κι ανενεργοί..βρε καλά κάνει ο καθείς και πραγματικά δεν με νοιάζει ότι και να θέλει να ικανοποιήσει , θεμιτό και επιτρεπτό το οτιδήποτε, αν δεν ενοχλεί και δεν βλάπτει κανέναν άλλον..κι εδώ είναι που μπαίνουν ωρισμένα ερωτήματα, βέβαια, γιατί πολλοί απ'αυτούς ξεκινάν ακριβώς για να βλάψουν κάποιον..
Εχω όμως δύο τρεις βασικές αντιρρήσεις: το διαδίκτυο είναι μια ελεύθερη παγκόσμια κοινότητα και αυτό θέλουμε να το διατηρήσουμε και να το ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο, σε καμμία περίπτωση δεν θέλουμε να το μετατρέψουμε σε αγορά εργασίας, ούτε σε πεδίο επίδειξης ικανοτήτων ενημέρωσης, ρεπορτάζ ή αρθρογραφίας ώστε να μας προσέξει κάποιος μεγαλοεκδότης ή καναλάρχης. Είναι το κίνητρο δηλαδή που παίζει ρόλο εδώ. Αν ό,τι κάνει ο άλλος το κάνει από αγάπη και μεράκι και ψώνιο είναι απολύτως σεβαστό και θεμιτό. Αν το κάνει για οποιουσδήποτε άλλους λόγους εκμετάλευσης ακόμα και του ίδιου του εαυτού του , νομίζω ότι μπαίνει ένα θέμα.
Και μάλλον εγώ το βάζω λάθος το θέμα και το ξανασκέφτομαι. Το διαδίκτυο τα χωράει όλα. Ακόμα κι αυτό που περιγράφω παραπάνω. Στα μπλόγκς αναφέρομαι. Κι επειδή τα μπλογκς είναι αυτό που αναφέρω παραπάνω, όσοι θέλουν να τα μετατρέψουν σε δημοσιογραφικό μετερίζι καλό θα είναι να διαχωριστούν οι καταστάσεις. Ξέρουμε πολύ καλά τι ρόλο παίζουν οι δημοσιογράφοι και τι εξυπηρετούν και πόσο καλά ζυμωμένοι είναι με τα γρανάζια της εξουσίας και πόσο την υπολογίζουν και την σέβονται και πόσο πουλημένοι και πολωμένοι είναι. Αυτοί λοιπόν που θέλουν να στήσουν και στο διαδίκτυο κάτι τέτοιο καλό θα είναι να διαχωριστούν και να ανοίξουν ένα ξεχωριστό τόπο και να βρούν τον τρόπο, ξέρουν αυτοί, να βγάζουν και τα λεφτάκια τους που τους ενδιαφέρουν πάρα πάρα πολύ, να πληρώσουν και ότι τους αναλογεί, όπως κάνουν και όλα τα δημοσιογραφικά μεγαθήρια απ'όλο τον κόσμο και όχι να λυμαίνονται τα μπλόγκς και στου κασίδη το κεφάλι..βρήκαν τώρα, και δώσε και εκπομπές στην τηλεόραση, τι είπε ο ένας στο τάδε μπλόγκ και τι είπε ο άλλος και ονομαστικά και με έλεγχο ποιος είναι και τι πίσω απ'τα γραφόμενα, και να λύνουν τις διαφορές τους αυτοί και να βρίζονται και να ορμάει ο ένας στον λαιμό του άλλου και να νομίζουν ότι μας ενδιαφέρει κιόλας από πάνω, και να λέει εκείνη η δρούζα, τι αχώνευτη χριστέ μου, το ανεκδιήγητο: 'μισό λεπτό για να καταλάβει κι ο κόσμος' ..καλά που ζει αυτή? η μεγάλη ευφυία, να καταλάβει ο κόσμος τις μεγάλες φιλοσοφίες με τις οποίες ασχολείται η εκπομπή της δρούζα, και θα μας τα κάνει λιανά αυτή γιατί ο κόσμος έχει δυσκολία να καταλάβει..καλή μου, ο κόσμος καταλαβαίνει πολύ περισσότερα απ'αυτά που πιθανόν καταλαβαίνεις εσύ και κυρίως δεν περιμένει από σένα να του εξηγήσεις τι συμβαίνει..παράθεσε εκεί αυτά που έχεις να πεις και άσε..ο κόσμος ξέρει τι να καταλάβει, να είσαι σίγουρη..
Καταλαβαίνουμε ότι δεν φταίτε εσείς, το έχω πεί και το ξαναλέω, εμείς φταίμε..Εσείς μας αξίζετε φαίνεται, γι'αυτό και τα κάνετε αυτά. Αλλιώς πως θα είχατε και βήμα και εκπομπές , και στις τηλεοράσεις και στα ραδιόφωνα, όλα τα πόστα πιασμένα απ'τους ίδιους ανθρώπους, o ένας δείχνει τον άλλον σαν είδηση, γλύφονται μεταξύ τους, που να μπείς εκεί μέσα, πρέπει να είσαι καραγκιόζης για να εισχωρήσεις, να είσαι κωστούλα πως τι λέν αυτή που λέει το καιρό, για να παίζουν αυτοί μαζί σου, να τους τα φέρνεις κιόλας, όπως πολύ κυνικά παραδέχονται και δέχονται.. η κατάντια..το απόλυτο μέτρο της ζωής μας να είναι πόσα φέρνει ο καθένας..αν δεν τα φέρνεις δεν είσαι τίποτα..η είσαι παράνομος...η γραφικός..δεν ήξερε ο θεοδωράκης που έλεγε ότι όλα έχουν τελειώσει και ότι η μόνη ανατρεπτικότητα βρίσκεται τώρα στο περιθώριο? ήξερε πολύ καλά..αλλά το τίμημα δεν ξέρει ο άνθρωπος..και να μην του λάχει να το μάθει..και το λέω με αγάπη για τον συγκεκριμένο άνθρωπο αυτό βέβαια..αλλά μιλάω γενικότερα.. Και να λέτε όλες τις αηδίες για το ποιός είναι άνδρας και ποιός δεν είναι, και ποιός θα μπατσίσει ποιόν και που και, και , και..δεν φταίτε εσείς..δεν φταίτε εσείς..
Αν μπορούσε να βρεθεί κάποιος, έστω και γερμανός, να τους πάρει σκούπα όλους, να μη μείνει κανένας..κανένας..να μπούν νέοι άνθρωποι, άγνωστοι κι όχι για πάντα, για καμμιά πενταετία και μετά άλλοι..
Τι να πω, αηδιασμένη είμαι και ψάχνομαι πιό πολύ να αυτοπροσδιοριστώ, να μη με πάρει η μπάλα και ξαναστραφώ εναντίον του εαυτού μου πάλι, για τον καθένα που δεν αξίζει ούτε φτύσιμο και την πληρώνω πάλι εγώ, μήπως μπορέσω να ορίσω κάποιον χώρο για μένα και για δύο τρείς ανθρώπους που νιάζονται και ξέρουν να μιλήσουν και να μην ξεσκίσουμε τις σάρκες μας για το ποιός θα τα φέρει σε ποιόν και πόσα, κι ότι μπορούμε να είμαστε φίλοι και να κάνουμε και την κριτική μας και να ακούσουμε και τη μουσική μας και να πούμε και καμμιά κουβέντα παραπάνω αλλά δεν θα χρειάζεται να τα πούμε σιγά για να καταλάβει κι ο κόσμος, γιατί ο κόσμος είμαστε εμείς και το μόνο που θέλουμε είναι να μας αφήσετε στην ησυχία μας..γίνεται?

Σημείωση:τις φωτογραφίες τις πήρα από το "the black blog"..για να είμαστε κι εντάξει μεταξύ μας..μεταξά..πού λέει..

Σχόλια