from the black blog!


Τρίτη, 3 Φεβρουάριος 2009

Όχι στο κλείσιμο του indymedia. Ελευθερία στην διακίνηση ιδεών.

Το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό μέσο αντιπληροφόρησης στην ελλάδα, το athens.indymedia, μπήκε εδώ και καιρό, από την στιγμή που ξεκίνησε η εξέγεση του Δεκεμβρίου, στο στόχαστρο των ΜΜΕ και ακροδεξιών φασιστικών στοιχείων.

Με ότι μέσο είχαν στην διάθεση τους προσπάθησαν να βάλουν λουκέτο στην ελεύθερη ενημέρωση για την εξέγεση, την καταστολή του κράτους και τις ασυδοσιές των αφεντικών. Δημιουργήθηκε μέχρι και group στο facebook ζητώντας να μπεί λουκέτο στο indymedia! Προπαγάνδα στην χειροτερη της μορφή και απειλές κατά των συντελεστών του εναλλακτικού αυτού μέσου πληροφόρησης συνέθεσαν το σκηνικό του πολέμου κατά της ελευθερίας της γνώμης από τα φασιστοειδή.

Από τον πόλεμο αυτό δεν θα μπορούσε φυσικά να απουσιάσει και το ακροδεξιό κόμμα του ΛΑΟΣ, του γνωστού χουντικού Καρατζαφέρη (μόνο το μουστάκι του λείπει....) το οποίο και υποθάλπτει φυσικά φασιστικές και χουντκές απόψεις στους κόλπους του. Ο βο(υ)λευτής λοιπόν αυτού του κόμματος Κ. Βελόπουλος, εκάνε τον πόλεμο μου μέσα από την βουλή θέλωντας ''να προστατέψει την δημοκρατία(;)'', ζητλωντας να κλείσει το athens.indymedia.

Να πούμε εδώ ότι ο server του indymedia βρίσκεται μέσα στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) όπου φυσικά(;) υπάρχει άσυλο... Σήμερα λοιπόν με επιστολή ο Υφυπουργός Παιδείας, κάποιος Σπύρος Ταλιαδούρος (έτσι λέγεται) με επιστολή του στον πρύτανη του ΕΜΠ ζητάει το κλείσιμο του indymedia!! (δείτε την επιστολή στο PREZATV)

To athens.inymedia εδώ και λίγη ώρα δεν λειτουργέι. Ας ελπίσουμε επαναλειτουργήσει σύντομα και να μην έχουν καταφερει τον σκοπό τους τα φασιστοειδή...

Δεν μπορώ να καραλάβω, πως θα είναι νίκη της δημοκρατίας, το κλεισιμο μιας ελεύθερης φωνής. Η ελεύθερη διακίνηση ιδεών είναι θεμέλιο μιας δημοκρατίας. Προφανώς όχι της δικιάς τους...

Διαβάστε παρακάτω την τελευταία ανακόινωση του athens.indymedia από το blog inlovewithlife

''Τις μέρες της Εξέγερσης του Δεκέμβρη αυξήθηκαν οι πιέσεις και οι επιθέσεις ενάντια στα ελληνικά Indymedia (athens και patras). Με γελοίες επερωτήσεις και φήμες που διαδίδουν οι ακροδεξιοί ηθοποιοί του κοινοβουλευτικού θεάτρου, πλαισιωμένοι μάλιστα από τον χορό των ύπουλων και προβοκατόρικων δημοσιευμάτων του «κομουνιστικού» Ριζοσπάστη και άλλων αστικών φυλλάδων, ενεργοποιείται ο κρατικός μηχανισμός για το κλείσιμο των Indymedia, ενός χώρου αντιπληροφόρησης και συνάντησης χιλιάδων ανθρώπων που καθημερινά μοιράζονται τις σκέψεις και τις δράσεις τους δημιουργώντας και οργανώνοντας έναν ιστό ελεύθερης έκφρασης και αντίστασης στην θηριωδία των κυβερνήσεων και της εκμετάλλευσης των εργοδοτών.

Ας σας γίνει κατανοητό βασιλιάδες και αφεντάδες αυτού του τόπου. Το indymedia είναι πέρα από την σφαίρα της δικαιοδοσίας σας και τον έλεγχό σας. Είναι πέρα από την λογική και την ηθική σας. Είναι δικό μας και θα μείνει ζωντανό για όσο το χρειαζόμαστε στην πορεία για την αλλαγή αυτού του κόσμου.

Κάτω τα χέρια από τα μέσα αντιπληροφόρησης!

Ούτε να το σκέφτεστε!''

by AnticapitalistA

Σχόλια